mavracilar.niceboard.com sanat siyaset türkü muhabbet |
|
| uğur ışılak | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
e_zo_p General
Mesaj Sayısı : 341 Yaş : 116 Localisation : AKP GENEL MERKEZİ Kayıt tarihi : 28/04/07
| Konu: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:35 am | |
| Uğur Işılak 15.11.1971 yılında Almanya'nın Neviges şehrinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Almanya'da tamamladıktan sonra Açık Öğretim İktisat Fakültesinde öğrenimine devam etti. Çocukluğunu, Almanya'nın Neviges şehrinde geçiren sanatçı, daha sonra ailesiyle birlikte Gelsenkirchen şehrine taşındı. Henüz çocukluk yıllarında, şiire ve şairlere olan merakı ile sekiz yaşlarında ilk şiirlerini yazmaya başladı. Oniki yaşlarında ağabeyi Abdullah Işılak'tan, bağlama çalmayı öğrendi. Bağlamada ustalaşmasıyla birlikte, genelde halk edebiyatı normlarında yazdığı şiirlerini, onüç yaşında bestelemeye başladı ve ilk albümünü 1988 yılında dinleyicinin beğenisine sundu. Albümün promosyonuyla beraber Avrupa'nın muhtelif yerlerinde konser verdi. Kendi kaset çalışmalarını devam ettirmek amacıyla 1990 yılında Almanya'da ses kayıt stüdyosu kurarak aranje ve tonmaisterlik yeteneklerini de geliştirdi. Yaklaşık 15 yıllık profesyonel sanat hayatında, sözü ve müziği kendisine ait olan 250'ye yakın eser ve titizlikle elediği yüzlerce şiir ortaya koydu.
Dönen Alçak Olsun isimli yeni albümünü müzikseverlere sunmak amacıyla Temmuz 1998 yılında Türkiye'ye yerleşen sanatçı, yapım, promosyon ve dağıtım amacıyla 'Divan Müzik' şirketini kurdu. 2000 yılında aynı şirkette çıkardığı Söyleyeceklerim Var isimli albümüyle sanat dünyasında, saygın bir konum edindi. Sanatçı, 2001 yılında çıkardığı Yıldırım Gibi albümü ve Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar adlı Albümüyle de sanatındaki derinliği bir kez daha kanıtladı. Albümün promosyonuna paralel olarak 8 hafta ' Uğur Işılak'la Ozanca ' isimli kendi TV programını sundu. Biryandan kaliteli eserleri, şahsiyetli davranışları, vakarlı duruşu, edebi ve güzel türkçesiyle, sanatçı(lık) profilini yansıtırken, diğer yandan Anadolu değerlerine bağlılığı ve magazin dünyasından uzak kalışıyla halkla bütünleşti. Türkiye ve Avrupa genelinde verdiği konserler, çeşitli üniversite ve sivil toplum örgütlerinde yaptığı seminer ve 'Anadolu Gönül Sohbetleri', yayınlanan haber ve röportajlarıyla gerçek bir 'sanat adamı' profilini ortaya koydu. Ozanlık geleneğinin ruhunu batı sazlarıyla buluşturarak, Türk müziğine yeni bir kimlik kazandırmanın yanı sıra, bu tarzı tüm dünyaya duyurmayı kendisine misyon edinen Uğur Işılak, düzenli olarak TV programı sunmayı ideallerine uygun yazılmış bir senaryoyla, ilk sinema filmini çekmeyi planlıyor | |
| | | e_zo_p General
Mesaj Sayısı : 341 Yaş : 116 Localisation : AKP GENEL MERKEZİ Kayıt tarihi : 28/04/07
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:38 am | |
| Anadolu Doluyum
Bem çöller fırtınası Ben anaların yası Ben tarihlerin yoluyum
Vurulmuş saldırmışım Düşeni kaldırmışım Gariplerin sağ koluyum
Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım
Ben gönüller bekçisi Dertlerin emekçisi Ben Anadolu doluyum
Ben dünlerin yarını Köroğlu'nun torunu Ben Çamlıbel, ben Bolu'yum
Yüreğim Çatalca'dır Bakışım kartalcadır Ufuklara sevdalıyım
Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım
Ben gönüller bekçisi Dertlerin emekçisi Ben Anadolu doluyum | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:39 am | |
| Erenlerin Sofrasında
Boşa lokma yok dediler Erenlerin sofrasında Her lokmaya hak dediler Erenlerin sofrasında
Mamurlandı can harabi Canım cananın turabi Içirdiler aşk şarabı Erenlerin sofrasında
Gönül sarhoş ayılmıyor Bir naraki duyulmuyor Ne hikmetse doyulmuyor Erenlerin sofrasında Benim efendim...
Can evimde hilalimdir Cemalim hem cemalimdir Her sunulan helalimdir Erenlerin sofrasında
Mamurlandı can harabı Canım cananın turabi Içirtir aşk şarabı Erenlerin sofrasında
Gönül sarhoş ayılmıyor Bir naraki duyulmuyor Ne hikmetse doyulmuyor Erenlerin sofrasında Benim efendim... | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:40 am | |
| Emmi (Duy Sesimi)
Köstebekler çıktı yola Sonu gelmez seferdeyiz Lacivertlik başa bela Bir göklerde bir yerdeyiz Anlamadım biz nerdeyiz
Emmi emmi duy sesimi Al şapkanı, ver fesimi
Ne gayem ne emelim var Beton gibi temelim var Türlü türlü cemalim var Bir camide, bir bardayız Anlamadım biz nerdeyiz
Emmi emmi duy sesimi Al şapkanı, ver fesimi | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:41 am | |
| Yağmurlar Islanmasın
Ben türkü saplarım aşkın bağrına Taki derinlerden yansın diye Haykırsan kulak vermem çağrına İsmimi yürekten anasın diye.....
Anasın anasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum...
Ağlama, ağlama gözyaşın yanmasın Ağlama, ağlama yağmurlar ıslanmasın!!
Tariften mahrumdur, bendeki çile Her çile yol almaz hasret ile Tebessum ederim ölüme bile, Azrail sevdamı sınasın diye
Sınasın sınasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum...
Ağlama, ağlama gözyasın yanmasın Ağlama, ağlama yagmurlar ıslanmasın!!
"Aşk ki aşktır varsa sonunda ziyan İstemem vuslatı olsa da ayan Sevdamı tarihe eyledim beyan; Mecnunu Leyla'yı kınasın diye..."
Kınasın kınasın diye, Sorma nasıl ve diye, Sana en son hediye, Gidiyorum...� | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:42 am | |
| DİZGİNLE AŞKINI
Boşa mecnun olup leyla arama Dizginle aşkını çöl şımarmasın Sevda lehçesinde çok söz var ama Beyhude konuş ki dil şımarmasın
Gönül zarar eder dünya karıyla Yoğrul aşıkların ahuzarıyla Yanıp tutuşursan dostun narıyla Savrul boşluklara kül şımarmasın
Hayal ülkesinde mevsim hep bahar Aklını başına topla vakit dar Kurak topraklarda bülbül olmak var Gönül ver dikene gül şımarmasın
Yol bilmezse sazındaki perdeler Türkü isyan eder yüzüne güler Yüreğinden süzülsün ki nağmeler Mızrap şımarmasın tel şımarmasın | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:43 am | |
| BÜYÜKLER BİLİR
Yalan dolan ile devran sürmeyi, Biz ne bilek begim böyükler bilir! Milletin başına çorap örmeyi, Biz ne bilek begim böyükler bilir! Rüşvet almak rüşvet vermek nasıl şey? Hazineden para çalmak nasıl şey? Terlemeden zengin olmak nasıl şey? Biz ne bilek begim böyükler bilir! Erken palazlanıp erken ötmeyi, Değirmenler kurup baş öğütmeyi, Hele meydan meydan adam gütmeyi, Biz ne bilek begim böyükler bilir! Anlamayız kopya nedir asıl ne? Perde sahne solo koro fasıl ne? Üç kağıtta erkan nedir usul ne? Biz ne bilek begim böyükler bilir! Viski votka çekip keyif çatmayı... Dansöz kucağında stres atmayı... Milleti bölmeyi vatan satmayı... Biz ne bilek begim böyükler bilir! Seyrettikçe ana baba filmini... Hissederiz baskısını zulmünü... Lisans üstü maskaralık ilmini... Biz ne bilek begim böyükler bilir! Adettir gerekmez malüma ilan... Taklite günaydın asıla selam... Ne hınzırlık varsa hasılı kelam! Biz ne bilek begim böyükler bilir! | |
| | | e_zo_p General
| Konu: Geri: uğur ışılak Salı Haz. 05, 2007 1:44 am | |
| MUAMMA
Aşkım sana bir muamma Çöz çözebildiğin kadar Mürekkebin yetmez amma Çiz çizebildiğin kadar
Ayırdım candan bedeni Hatan ile sevdim seni Öfken dahi okşar beni Kız kızabildiğin kadar
Aldım ruhunun tadını Ölsem duyarım yadını Mezar taşıma adını Yaz yazabildiğin kadar
Yokluğunla avunurum Benliği yere vururum Ayağındadır gururum Ez ezebildiğin kadar
Dilin olayım da söyle Nasıl yandım sana böyle Yollarında toprak eyle Gez gezebildiğin kadar | |
| | | | uğur ışılak | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|