mavracilar.niceboard.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mavracilar.niceboard.com

sanat siyaset türkü muhabbet

AnasayfaKayıt OlPortalliGaleriLatest imagesAramaGiriş yap

musa eroğluna kulak verelim

YazarMesaj
sierracudi
Admin
Admin
sierracudi

Erkek Mesaj Sayısı : 722

musa eroğluna kulak verelim Empty
MesajKonu: musa eroğluna kulak verelim   musa eroğluna kulak verelim Icon_minitimePtsi Mayıs 14, 2007 2:22 am

abd için mazlumlarıın kanını akıtan
işbirlikçiler duygularımızı da yanlış aksettiriyorlar.

eledim eledi höllük eledim
gerçek hikayesi makaslanmamış hali

ayrıca türkünün orjinalinde
Alıntı :
bir güzel simadır aklımı alan
gibi saçmalık da yok

Alıntı :
Hiçbir görüş, bakış açısı, türküleri etkilememeli. 1950'lerde yakılmış bir türkü var. Kore'ye ilk asker gönderdiğimiz zamanlarda, anaların çocuklarının Kore'ye gitmemesi için söyledikleri bir türkü var. (Analar sokağa çıkıp Nato'ya hayır! dememişler, ama türkü söylemişler.) Biz ondan korkmuşuz, törpülemişiz, türküyü;

Eledim eledim höllük eledim

Aynalı beşikte bebek beledim

Büyüttüm besledim asker eyledim

Gitti de gelmedi buna ne çare

Kore dağlarında ot kucak kucak

Bilse doğurmayacak bak

Rahmet yerine kurşun yağacak

Gitti de gelmedi buna ne çare

Beyler rahatsız olmasın diye, sen o türküden bu kısımları çıkar, "Bir güzel simadır aklımı alan/ Aşkın ateşiyle dağlara salam..." diye devam et. Türküyü tahrip et. Bu, katlidir türkünün. Evet, öldürülmesidir türkünün. Derlemecinin bilim ahlakı, onuru olmalıdır. Demek ki, sadece türküyü notaya alan biri derlemeci değil. Bunu çok vurgulamışımdır. Derlemelerimde yukarda söylediklerimi uygulamaya özen gösteririm. Gerçeğe en uygun, yakın olmalı derleme. Bir şeyi derledikten sonra, bir sosyoloğa, tarihçiye, etimoloğa danışıp, "Derleyen Musa Eroğlu" diyebilirim. Bende bine yakın kaset var. Otantik şekliyle kasete almıştım. Özüne dokunulmamıştır. Öz tahrip edilerek, değiştirilerek, gerçek anlamda bir inceleme, gerçek bir derlemecilik yapılamaz.

musa eroğluna kulak verelim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-