sierracudi Admin
| Konu: A'dan Z'ye Türküler A Paz Nis. 29, 2007 12:53 am | |
| a istanbul sen bir han mısın kütahya-hisarlı ahmet-mustafa hisarlı a istanbul (beyim aman) sen bir han mısın varan yiğitleri (de beyler aman) yudan sen misin gelinleri yarsız goyan (bi danem) sen misin gidip de gelmeyen (de beyler aman) yari ben neyleyim vakitsiz açılan (da beyler aman) gülü ben neyleyim a istanbul (beyim aman) ıssız kalası taşına toprağına (da beyler aman) güller dolası o da bencileyin (aman) yarsız galası gidip de gelmeyen (de beyler aman) yari ben neyleyim vakitsiz açılan (da beyler aman) gülü ben neyleyim abalımın cepkeni (abalı zeybeği) aydın-nazmi ilyas-ahmet yamacı-muzaffer sarısözen abalımın cepkeni safi sırma ilikli abalımı vuranlar on iki de giritli abalım abalım başı aman belalım abalım abalım gözleri elalım yandım da efeler yandım abalı da zeybeğe yandım da dostlar yandım abalı da zeybeğe beşparmak dağından gece ben geçtim anadan babadan yardan vazgeçtim abalım abalım başı aman belalım abalım abalım gözleri elalım yandım da efeler yandım abalı da zeybeğe yandım da dostlar yandım abalı da zeybeğe acem kızı kırşehir-çekiç ali-osman özdenkçi çırpınıp da şan ovaya çıkınca eğlen şan ovada kal acem kızı uğrun uğrun kaş altından bakınca can telef ediyor gül acem kızı seni seven oğlan neylesin malı yumdukça gözünden döker mercanı burnu fındık ağzı kahve fincanı şeker mi şerbet mi bal acem kızı açıl mor menevşem sıvas-nuri üstünses-muzaffer sarısözen açıl mor menevşem bahar erişdi lale sümbül nergis reyhan yetişti benim kısmetime ak zambak düştü menevşem oy bir tanem ey haydi de haydi çadır almış nerelerden gelirsin benim sana yandığımı bilirsin çokta sürmez benim gibi olursun menevşem oy bir tanem ey haydi de haydi açılmış menevşem ne güzel olmuş lalesi sümbülü hep bize kalmış seni seven gözler uykuya dalmış menevşem oy bir tanem ey haydide haydi aç kapıyı ben geldim avanım zonguldak-safranbolu-mistan kürkçü-muzaffer sarısözen aç kapıyı ben geldim avanım safa geldin hoş geldin ölüyom elediyor elediyor o yar beni delediyor ela da gözler külediyor çuha da yelek eklolur avanım çirkin seven dertlolur ölüyom sen de yanuh ben de yanuh sular da akar boz bulanıh eller de uyur ben uyanıh severisen güzel sev avanım güzel merhametlolur ölüyom elediyor elediyor o yar beni delediyor ela da gözler külediyor adana’nın yolları taşlık adana-yöre ekibi-muzaffer sarısözen adana’nın yolları taşlık yok cebimizde beş para harçlık elden gitti kahpe de gençlik agam adana'lı pasam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı sebebim sen oldun şişman delikanlı hey güllü hele hele güllü kız güllü hele hele güllü peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü ağam adana'lı paşam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı adana'nın bayırına ağam at güverdim çayırına anam babam hayırına ağam adana'lı paşam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı sebebim sen oldun şişman delikanlı hey güllü hele hele güllü kız güllü hele hele güllü peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü ağam adana'lı paşam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı adana'nın yolları taştan sen çıkardın beni baştan hem anadan hem kardaştan ağam adana'lı paşam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı sebebim sen oldun şişman delikanlı hey güllü hele hele güllü kız güllü hele hele güllü peştemalı püsküllü peştemalı sümbüllü ağam adana'lı paşam adana'lı evde duramıyom sana dadanalı akşam olur ben yerime yatamam eski derdi yenisine katamam silkinipte gam yükünü atamam ara yerde ölüm olduktan geri bir selam almadım dilin dişinden yatamıyom hayalinden düşünden güzelliğin sana kalsın başından ben ölüp ellere kaldıktan geri akşam olur garanlığa galırsın divriği-mehmet yüzgeç-muzaffer sarısözen akşam olur karanlığa kalırsın derin derin sevdalara dalarsın oy gelin gelin sevdalı gelin öldürdün beni beni koyup yad ellere varırsın sana zulüm bana ölüm değil mi oy gelin gelin sevdalı gelin öldürdün beni bülbül ne ötersin yuvan mı yoktur yoksa benim gibi sevdan mı çoktur sar’altın yaptırsam yarin boynuna vallah güzellerin düşmanı çoktur odası toz olmuş dolabı duman uyan kömür gözlüm uykudan uyan ellerin elime değdiği zaman ister ölüm olsun ister ayrılık al birini vur birine aşık mahzuni şerif yıkılası bozuk düzen bıçak kemiğe dayandı gayrı bize yazık düzen gönlümüz kana bulandı al birini vur birine koydu bizi heç yerine vay boyunuz devrileydi inandık körü körüne ağar kara saçım ağar hıçkırık sinemi boğar bu yılda böyle giderse başımıza taşlar yağar gel mahzuni söyle sözü harap ettik yazı güzü daha karanlık basmadan üsküdarı geçti dürzü al çuha mavi çuha bayburt-zakir peksert-neriman tüfekçi al çuha mavi çuha çuha kenarın yuha kaç gündür görmemişem az kalıy aklım çıka hey hey hey hey benim ağam köyler ağası benim ağam minare dolam dolam ağam kurbanın olam param yok ki evlenem kapında kulun olam altunu bozdurayım gerdanan dizdireyim ipek mendil değilsen cebimde gezdireyim ala gözlü nazlı pirim hozatlı ahmet dede ala gözlü nazlı pirim gönül senin pervendedir ben severim sen kaçarsın iman senin nerendedir sultanım ali lokmanım ali rehberim ali yetiş ya ali derviş alim der övdüğüm aşkın hayalin kurduğum suç benim değil sevdiğim sana meyil verendedir alı da verin benim barıtımı saçmama muğla-bilgin galip-raziye gülten-muzaffer sarısözen alı da verin benim barıtımı saçmama üç gün kaldı su muğla’dan kaçmama gurbet de sebep oldu yarden ayrı düşmeme aman da aman yaylada bülbül ötmesi benim de yarimin gurbetlere gitmesi aman da karanfili saksılarda kuruttum suyunu da billurlarda durulttum aman ben yarimi görmeyeli unuttum aman da aman yaylada bülbül ötmesi benim de yarimin gurbetlere gitmesi alına da gülüne kara kaşsız göz olmaz zülüf yanda düz olmaz a beni nazlı yarim güzel gülüşssüz olmaz alına da gülüne zülfün teline pek de yakışmış birbirine kara kaş çatılır mı bala tuz katılır mı bende bu sevda varken uzaktan bakılır mı karakaşlı yar benim aklımı aldın sen benim dosta düşmana karşı gel helalim ol benim ali’m gitme bazara ankara-yağcıoğlu fehmi efe-rıfat balaban ali’m de gitme bazara uğratırlar nazara ali’mi de öldü diyenler kendi de girsin mezara yandım hop çerkes hop çerkes yanıyor herkes ali’m de arpa biçiyor suyunu da nerden içiyor dört yanı derya deniz ali’m de nerden geçiyor ali’min abası var sırtında libası var ali’m de çok güzel ama ne çirkin babası var ali’nin sırrı ozan esrari alinin sırrına ereyim dersen mürşid-i kamile varın erenler gönül kabesine gireyim dersen ol bahri ummana dalın erenler elesti bezminde odur varolan haklı hakikatta bize yarolan bütün kainatta gizli sırolan bu ilmin sırrına erin erenler esrari bu yolun kemter kuludur yükü ilim irfan gevher doludur ali yolu insanlığın yoludur gönülden gönüle girin erenler allı durnam bizim ele varırsan keskin-hacı taşan-selman coker-muzaffer sarısözen allı durnam bizim ele varırsan şeker söyle kaymak söyle bal söyle gülüm gülüm kırıldı kolum tutmuyor elimdurnalar hey ah gülüm gülüm yar gülüm gülüm kız gülüm gülüm durnalar hey eğer bizi sual eden olursa boynu bükük benzi soluk yar söyle allı durnam ne gezersin havada arabam kırıldı kaldım burada ne onmamış bir kulmuşum dünyada akşam oldu allı durnam dön geri allı turnam gelmiş yoldan allı turnam gelmiş yoldan yorulmuş (vay gidi babo vay) şahin vurmuş kanatları kırılmış (vay gidi babo vay yarama vurma) benden yare selam söyle turnam hey turnam nerden gelir aşar maraş’tan kanadın uslanmış yağmurdan yaştan turnam korkmaz mısın alıcı kuştan turnam hey altın hızma mülayim kerkük-abdurrahman kızılay-nida tüfekçi altın hızma mülayim seni hak'tan dileyim yaz günü temmuzda sen terle ben sileyim gün gördüm günler gördüm seni gördüm şad'oldum altın hızma incidir gömleği nar incidir benim lal olmuş dilim ne dedim yar incinir altın hızma tumağa yanaşıp al yanağa güzel gel görüşelim men gidirem ırağa al yanak allanıyor kırşehir-neşet ertaş al yanak allanıyor aman yazması pullanıyor vay vay o yar çıkmış karşımda aman dal gibi sallanıyor vay vay aman etme bana bu nazı aman gel bize bazı bazı aman yar ben seni alırdım aman baban olsaydı razı al yanak pembe pembe aman sevdan uyandı bende sevdan ile yanıyom aman hiç insaf yok mu sende al yanak gül gül olur aman sırma saç tel tel olur yarim çıkma dışarı aman seni görenler olur vay vay al yeşil giyinmiş malatya-ramzan şenses-ahmet yamacı al yeşil giyinmiş anam geline bakın salınıp giden o yavrum boyuna bakin ak gerdan altına yavrum gülleri takın ben sarmadım saran kollar murat almasın al yeşil giyinmiş anam nere gidersin has bahçe içinde yavrum seyran edersin bu güzellik sende yavrum mali neylersin ben sarmadım saran kollar murat almasın aman avcı ığdır-hamit dönmez-tevfik türkel-muzaffer sarısözen aman avcı vurma beni ben yaralı aybalam yaralıyam yaralıyam ben yaralı avcı vurmuş aybalam yaralıyam bir taş attım çaya düştü çaya düşmüş aybalam suya düştü benim gönlüm sana düştü senin gönlün aybalam kime düştü bu dağlarda ceylan gezer tırnakların aybalam taşla ezer ben o yari neylemişem o yar benle aybalam kenar gezer aman dayler edirne-nevzat güyer-yılmaz ipek aman dayler yol verin a beyler ben sılama varayım sılam yeşil yaprak açmış a ben nasıl dayanayım küp içinde unum var aman allah'tan umudum var o yar benim olursa dedelere mumum var küp içinde nişasta aman işittim yarim hasta hastamısın be yarim yapayım sana muska küp içinde bulgurum aman keman kasa vurgunum bana sabırsız diyorlar ben sabirli bir kulum aman güzel ali yavuz gönlüm gönlünü tahtır gel ha güzel sefa eyle yanağından iki öptüm hakkın varsa helal eyle helal eyle helal eyle hakkın varsa helal eyle helal eyle helal eyle amman güzel kaşın eğme dönüp bir kez yüzüme bak amman güzel aşk ile aşk ile yar aşk ile amman güzel aşk ile dönüp bir kez yüzüme bak amman güzel aşk ile aşkımızı heder ettik o günleri biz tükettik ne yaptık biz neler ettik ayrılığa sözü kestik söz ederler söz ederler ayrılığa söz ederler söz ederler söz ederler kaş altından göz ederler sevenler hep naz ederler amman güzel söz ederler anamur yolları silifke-hüseyin say-cavit erden anamur yolları yar yar kayrak da çakıllı a canım öyle bir yar sevdim yar yar uyar da akıllı a canım sürmelim aman ben yandım aman sevmişim aman anamur üstüne yar yar duman da bürüdü a canım herkes sevdiğini yar yar aldı da yürüdü a canım anamur yolları yar yar dardır da geçilmez a canım soğuktur suları yar yar bir tas da içilmez a canım ankara’da yedik taze meyvayı ankara-şemsi yastıman ankara’da yedim taze meyvayı boşa çiğnemişim yalan dünyayı keskin’den de sildirmeyin künyeyi söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin trene bindim de tren salladı zalım doktor ciğerimi elledi iyi ol’un diye köye yolladı söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin ankara’yla şu keskin’in arası arasına boz dumanlar durası çok doktorlar gördüm yoktur çaresi söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin binmiş taksiye de sefer geliyor annesinin ciğerini deliyor gelin hatice’yi eller alıyor söyleyin anama anam ağlasın gelin hatice’yi kimler eylesin mezarımı derin kazın dar olsun etrafıda lale sümbül bağ olsun ben ölüyom ahbaplarım sağolsun söyleyin kardeşime çalsın sazımı kadir mevlam böyle yazmış yazımı
En son tarafından Cuma Mayıs 04, 2007 3:23 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
e_zo_p General
Mesaj Sayısı : 341 Yaş : 116 Localisation : AKP GENEL MERKEZİ Kayıt tarihi : 28/04/07
| Konu: Geri: A'dan Z'ye Türküler A Paz Nis. 29, 2007 1:21 pm | |
| Anam ağlar başucumda oturur Derdim elli iken yüze yetirir Bu dert beni yiye yiye bitirir El çek tabip elçek sen bu yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
Anama babama yüzüm kalmadı Bir su ver demeye sözüm kalmadı Doktora tabibe lüzum kalmadı El çek tabip el çek sen bu yaramdan Ölürüm kurtulmam ben bu yaramdan
NEŞET ERTAŞ | |
|
sierracudi Admin
| Konu: Geri: A'dan Z'ye Türküler A Perş. Mayıs 03, 2007 3:54 pm | |
| aman güzel ali yavuz gönlüm gönlünü tahtır gel ha güzel sefa eyle yanağından iki öptüm hakkın varsa helal eyle helal eyle helal eyle hakkın varsa helal eyle helal eyle helal eyle amman güzel kaşın eğme dönüp bir kez yüzüme bak amman güzel aşk ile aşk ile yar aşk ile amman güzel aşk ile dönüp bir kez yüzüme bak amman güzel aşk ile aşkımızı heder ettik o günleri biz tükettik ne yaptık biz neler ettik ayrılığa sözü kestik söz ederler söz ederler ayrılığa söz ederler söz ederler söz ederler kaş altından göz ederler sevenler hep naz ederler amman güzel söz ederler
anamur yolları silifke-hüseyin say-cavit erden anamur yolları yar yar kayrak da çakıllı a canım öyle bir yar sevdim yar yar uyar da akıllı a canım sürmelim aman ben yandım aman sevmişim aman anamur üstüne yar yar duman da bürüdü a canım herkes sevdiğini yar yar aldı da yürüdü a canım anamur yolları yar yar dardır da geçilmez a canım soğuktur suları yar yar bir tas da içilmez a canım
ankara’da yedik taze meyvayı ankara-şemsi yastıman ankara’da yedim taze meyvayı boşa çiğnemişim yalan dünyayı keskin’den de sildirmeyin künyeyi söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin trene bindim de tren salladı zalım doktor ciğerimi elledi iyi ol’un diye köye yolladı söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin ankara’yla şu keskin’in arası arasına boz dumanlar durası çok doktorlar gördüm yoktur çaresi söyleyin anama anam ağlasın babamın oğlu var beni neylesin binmiş taksiye de sefer geliyor annesinin ciğerini deliyor gelin hatice’yi eller alıyor söyleyin anama anam ağlasın gelin hatice’yi kimler eylesin mezarımı derin kazın dar olsun etrafıda lale sümbül bağ olsun ben ölüyom ahbaplarım sağolsun söyleyin kardeşime çalsın sazımı kadir mevlam böyle yazmış yazımı
antalya’ nın mor üzümü antalya-hüseyin balkan-nimet balkan-neriman tüfekçi antalya’ nın mor üzümü severler boyu uzunu a leylim imamın küçük kızını sarsam ne zaman ne zaman saran kollar yorulur mu bir zaman seven kollar yorulur mu bir zaman antalya’ nın kuyuları çayır çimen kıyıları a leylim avdan gelir dayıları antalya’ nın altı bakır atlar gelir şakır şakır a leylim sevdiğimin gözü çakır
arabaya taş koydum istanbul arabaya taş koydum civanım ben bu yola baş koydum civanım seni gelecek diye civanım sol yanımı boş koydum civanım kekliği vak vak ufak ufak ufak pas aç kolların sar boynuma ister öldür ister as arabası dört teker civanım beyoğlu’na kum çeker civanım beyoğlu’nun kızları civanım işve eder göz süzer civanım
arap atı gibi sallar başını şanlıurfa-yöre ekibi arap atı gibi sallar başını ne söyledim yaktın kara kaşını kara gözlüm sil gözünün yaşını vermem seni yad ellere sevdalım hey kaşı gözü kirpikleri belalım hey arap atı binme yinen yorulmaz beşli mavzer ile bir genç vurulmaz çeyrek altın ile bir yar sevilmez vermem seni yad ellere sevdalım hey kaşı gözü kirpikleri belalım hey
arayı arayı busam izini sıvas-muzaffer şahin-muzaffer şahin arayı arayı bulsam izini izinin tozuna sürsem yüzümü hak nasip eylese görsem yüzünü ey sevdiğim (ya muhammed) canım arzular seni ali ile hasan hüsetin anda sevdası gönüllerde muhabbet canda yarın mahşer gününde hak divanında ya muhammed canım arzular seni yunus meth eyledi seni dillerde dillerde dillerde hem gönüllerde arayı arayı gurbet ellerde ey sevdiğim canım arzular seni
arda boylarında kırcaali-aydın çakır-rüstem avcı arda boylarında kırmızı erik helimenin ardında on yedi belik ah anneciğim ah anneciğim yaktın ya beni bu genç yaşta denizlere attın ya beni alıverin feracemi anneciğim diksin o kıymatlı ismail’ e kendisi gitsin uyan uyan erecebim senin olayım ardalar aldı ya nerde bulayım arda boylarına ben kendim gittim dalgalar vurdukça can teslim ettim ah anneciğim ah anneciğim yaktın ya beni bu genç yaşta denizlere attın ya beni
armut ağacı manisa-mehmet bulanlar armut ağacı armut ağacı başında tacı kalksın semah eylesin aneynen bacı nenni nenni nenni dost nenni nenni nenni nenni nenni has nenni nenni iki durnam gelir pirim bağdat elinden bir dost kanadını kırmış pirim ne gelir elden çırayı yaktım ocağa kolkola da kucak kucağa meydana gel meydana meydan erenlerindir semah dönenlerindir
arzu ederdiniz çorum-aşık hüseyin çırakman-osman özdenkçi arzu ederdiniz bir yol görmeye bugün bize hoş geldiniz erenler! muhabbet bağından hey dost güller dermeye bugün bize hoş geldiniz erenler! tarihler boyunca bir milletiz biz ilimce dünyaya vermişidik hız büyük bir babanın hey dost torunlarıyız bugün bize hoş geldiniz erenler! hisse alın çırakman’ın sözünden zerre kaçmaz ariflerin gözünden kemal atatürk’ün hey dost aydın izinden bugün bize hoş geldiniz erenler!
asiye ağasar’ın balını da gel salını salını adam cebinde taşır senin gibi gelini oy sevdiğim oy uy asiye asiye tütün koydum kesiye baban seni veriyi de bir bağa pırasaya oy sevdiğim oy sis dağı’nın başları da püfür püfür esiyor baban bu yıl kurbanı çifter çifter kesiyor oy sevdiğim oy sis dağı’nın başları da kesme kesme taşları adamı öldürüyor yarin o bakışları oy sevdiğim oy
askaroz deresi trabzon askaroz deresi’nin yan tarafi derindur bugün da böyle geçti yarın allah kerimdur oy trabizon trabizon senden ayrılacağum sen aklıma gelende düşüp bayılacağum pencereden aşağı ver boncikli kolini kocan gitti askere sen kimden galdın yukli
asker ettiler beni izmir-zeki oğuz-hüseyin yaltırık asker ettiler beni kıdemli çavuş gurbet ellerinde oldum bir berduş hiç başıma gelmedi böyle bir iş uçun kuşlar uçun izmir’e doğru anadan babadan yardan hiç haber yok mu güverteye çıktım uzandım yattım komutanı görünce selama kalktım anayı babayı sılaya attım evimizin önü duttur geçilmez bağımızda sıktır seçilmez bir ben ölmeyinen ordu bozulmaz
asker yolu beklerim yozgat-nedim akdağ-nida tüfekçi asker yolu beklerim günü güne eklerim sen git yarim talime de ben sılayı beklerim pilav pişirdim yavan üstüne koydum soğan yatağına uzandım da uyan askerim uyan mendilimde tel oya gülmedim doya doya asker yolu beklerim de günleri saya saya sucu sucu suyunan soğan acısıyınan küsüdüm de barıştım yarin bacısıyınan
aşağıdan gelen hanım bilecik-mustafa kılıç-sümer ezgü aşağıdan gelen hanım oynasın keklik kebabını da yiyen doymasın beni yardan ayıranlar onmasın beri gel a yarim beri gel ben adam yemem ellerin yarine de yarim ol demem yoğurdum var yeşil de meşil çanakta benleri var ak gerdanda yanakta benim yarim şu karşıki konakta beri gel a yarim beri gel ben adam yemem ellerin yarine de yarim ol demem
aşağıdan gelir hozalı gelin kayseri-halil sapmaz-emin aldemir aşağıdan gelir hozalı gelin topla fistanını toz olur gelin kaldırsam peçeni baksam yüzüne eller arif olmuş söz olur gelin aşağıdan gelir o yarin göçü nere koyam gidem canımın içi ölünce kabrime gelmezsen eğer yanıma koysunlar verdiğin saçı genemi yürüdü bu yarin göçü nereleri gezdin canımın içi koynumda sakladım verdiğin saçı hatırdan gönülden çıkarma beni
aşan bilir sıvas-nuri üstünses-muzaffer sarısözen aşan bilir karlı dağın ardını çeken bilir ayrılığın derdini bülbül kaça aldın gülün nargını gül alıp satmanın zamanı değil yaprak gazel olmuş duruyor dalda vefasız güzelden bize ne fayda bu ayda olmazsa gelecek ayda ölürüm vaz geçmem sevdiğim senden selvinin dalları boyundan uzun yavrular gözüme bir salkım üzüm ölmeden görseydi o yari gözüm koyun kuzu kurban olur o zaman
ata barı artvin-yöre ekibi-muzaffer sarısözen bahçası var bağı var ayvası var narı var atamızdan yadigar bizde atabarı var uzun uzun kamışlar ucuni budamışlar benim ela gözlümü askera yollamışlar ben bir uzun kamışım yoluna dikilmişim ister al ister alma arnuva yazılmışım buray baba evidur tahtaları kevidur çalın vurun oynayın burası düğün yeridur atabaridur bari bahçada gördüm yarı sesledim ses vermadi ağladı zarı zarı
atem tutem men seni bitlis-nazire subaşı-hüsamettin subaşı atem tutem men seni şekere katem men seni ağşem baben gelende oy öğüne atem men seni hop hopun olsun oğlum gül topun olsun oğlum sırali kavak dibinde oy toyluğun olsun oğlum ev süpüre toz ede hemame gide naz ede sevdiğini görende naz ede altten altten göz ede oğlan oğlan oğ getir otur selamet getir aman pilavı pişirdi oy yığ yoldaşların getir
ateş attım samana manisa-hasan avcı-ismet egeli ateş attım samana bak dumana dumana senin zalim ananı ben getirdim imana gımıldan gımıldan gımıldanıver ah söyle nazlı gımıldanıver gayfe de koydum cezveye yarim gitmiş gezmeye ta küçükten alıştım a gız seni görmeye gımıldan gımıldan gımıldanıver ah şöyle nazlı gımıldanıver gayfe de koydum fincana selam söylen amcama amcam kızını vermezse turşu da kursun fincana gımıldan gımıldan gımıldanıver ah şöyle nazlı gımıldanıver
atımı bağladım gümüşhane-kelkit-salim polatmutlu-yusuf sözen-muzaffer sarısözen atımı bağladım ben bir kotana canım kurban olsun kotan tutana atımı bağladım ben bir masaya canım kurban olsun boyu kısaya atımı bağladım ben bir eleğe canım kurban olsun huri meleğe
atladım girdim bağa atladım girdim bağa alnım değdi yaprağa sevdiğimi verseler girmem kara toprağa hele kayalar kertilir mi ağ terlik yırtılır mı ergen kız cahil oğlan inkardan kurtulur mu hele çıktım dam loğlamaya indim yar yollamaya yar gedikten aşarken başladım ağlamaya hele
atmacayı vurdular trabzon-akçabat-yöre ekibi-yücel paşmakçı atmacayı vurdular bir avuç kanı için gel edelim sevdalık bubanın canı için gadırga yok deyiler nereye gidiyiler benim ufak gülümü ellere veriyiler haydi gidelim sisesizin yollari çize ne dedum da darıldın niye gelmiysun bize bu dere derin orman görüşmeyelim aman senin gibi güzelin canım yoluna gurban
ay akşamdan ışığdır erzurum-aşkale-ali atıcı-muharrem akkuş ay aksamdan ışığdır yaylalar yaylalar yüküm şimşir kaşıktır diloy diloy yaylalar komşu gızını zapt eyle yaylalar yaylalar bizim oğlan aşıktır diloy diloy yaylalar ay aksamdan as da gel yaylalar yaylalar cilba yola düs de gel diloy diloy yaylalar eğer anan goymazsa yaylalar yaylalar vicdana danış da gel diloy diloy yaylalar ayın öyünde yıldız yaylalar yaylalar nerden gelirsen baldız diloy diloy yaylalar sen git de ablan gelsin yaylalar yaylalar dura miram yalınız diloy diloy yaylalar
ay bulutta bulutta uşak-nurten innap ay bulutta bulutta mendilim kaldı dutta geleceksen gel gayri on yedi benli şadiye'm daha gönlüm umutta ay buluta gidiyor gözüm yari güdüyor geleceksen gel gayri on yedi benli şadiye'm gençlik elden gidiyor evleri camiye yakın ak gülleri sen dakın zengin kocaya vardın on yedi benli sadiye'm hani gerdanda altın aya karşı duramam dama kilit vuramam ay buluta girince on yedi benli şadiye'm bağlasalar duramam
ay doğar aşar gider adıyaman-gölbaşı-mehmet seske ay doğar aşar gider kızlar maraş'a gider bir elim yar koynunda bir elim boşa gider hora da gelin ne diyon hora da gelin ne diyon söylüyom söylemiyon daha da bana ne diyon karşıda koyun kuzu koyuna verin tuzu koyun neylesin tuzu bekara verin kızı ay ışıktır ışıktır dam dama dolaşıktır çok nazlanma kaynana oğlun bana aşıktır
ayağında kundura şanlıurfa-mukim tahir-plaktan yazıldı ayağında kundura yar gelir dura dura genç ömrümü çürüttüm göğsüme vura vura ölürem ben ölürem nere gitsen gelirem ben bir yetim çocuğam arar seni buluram vay çıktım kerpiç duvara el ettim nazlı yara eski yar öyle dursun can kurban yeni yara
ayna çaktım yüzüne çanakkale-lapseki-ismail güney-nazife ergin-yaşar şen versinler versinler sevenleri sevdiğine versinler ayna çaktım yüzüne şavkı vurdu yüzüme sana söylüyorum yar kulak ver sen sözüme versinler versinler sevenleri sevdiğine versinler yar mendili oyaladım bas harfini koyamadım eller aldı yarimi ben yarime varamadım versinler versinler sevenleri sevdiğine versinler karşımızda gelibolu gelibolu'da yatır dolu sana söylüyorum yar dualarım kabul oldu versinler versinler sevenleri sevdiğine versinler
ayrılık fikrimden geceler yatabilmerem bu fikri başımdan atabilmerem neyleyim ki sene çatabilmerem ayrılık ayrılık aman ayrılık her bir dertten ala yaman ayrılık uzundur fikrimde kara geceler bilmerem men nedem hara geceler bir oktur kalbime yara geceler
ayrılık hasreti kayseri-sarız-aşık nesimi çimen-ihsan öztürk ayrılık hasreti karetti cana seher yeli sevdiğimden bir haber selamım tebliğ et kutbi cihana seher yeli sultanımdan bir haber bülbül gibi bağlanmışım kareler ayrılık derdine nedir çareler merhem kabul etmez dilde yareler seher yeli sevdiğimden bir haber sıtkı’ yam kalmışam ıssız çöllerde böyle dert bulunmaz gayri kullarda dilim intizarda gözüm yollarda seher yeli sevdiğimden bir haber
ayva çiçek açmış ayaş-ankara ayva çiçek açmış yaz mı gelecek gönül bu sevdadan vaz mı geçecek bana ettiklerin az mı gelecek yandım allah yandım yandırma beni derin uykulardan kaldırma beni seviyorum diyerek kandırma beni ayaş yollarından aştım da geldim boyunu boyuma ölçtüm de geldim güzeller içinden seçtim de geldim ayaş yollarında kervanın mı var beni öldürmeye fermanın mı var ağlamaya sızlamaya dermanım mı var
ayva çiçek açmış balıkesir-ali taran-m taran-ibrahim çalgı-muzaffer sarisözen ayva çiçek açmış yaz mi gelecek gönül bu sevdadan vaz mı geçecek sağ gözüm seyriyor var mı gelecek uyan yarim uyan gel tut elimden nasıl ayrılayım tatlı dilinden evlerinin önü vişne fidanı dolanı dolanı buldum odanı hani güzelin körpe fidanı yandım allah yandım al kanım akar al duvaklı gelin yoluma bakar ayvalık’ın kara taşı ürgüp-refik başaran-plaktan yazıldı ayvalık’ın kara taşı yandı ciğerimin başı emin hacının gardaşı uyan hacı beyim uyan ayvalıktan çıktım yayan dayan ey dizlerim dayan emmim atlı gendim yayan uyan hacı beyim uyan ayvalık’ın ardı kavak kavaktan dökülür uvak elim kına yüzüm duvak uyan hacı beyim uyan
ayva turunç narım var kırşehir-neşet ertaş ayva turunç narım var benim ah ü zarım var hep derdinden ağlarım bir vefasız yarim var al almayı ver narı ağlarım zarı zarı tez günlerde gönderin o ahu gözlü yari ayva turunç nar bende aldı aklım yar bende hiç melhem kar eyleme yar yarası var bende ayva turunç neyleyim halimi arz eyleyim zaten bende talih yok ta küçükten böyleyim | |
|
efsane_kırıkkale71 Albay
| Konu: Geri: A'dan Z'ye Türküler A Perş. Mayıs 03, 2007 3:57 pm | |
| ABİMSİN İYİ HOŞTA BU ŞİİRLERİ PARÇALA ÇOK UZUN SAYFANIN SONU GELMİO | |
|